Hitan slučaj

Često, u panici, mnogi zovu ili posjećuju hitnu pomoć, iako se ne radi o hitnom slučaju. Hitnu medicinsku službu treba pozvati kada je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.

Kada pozvati hitnu medicinsku pomoć

 

Vodič za pacijente

Info

Adresa Hrvatskih branitelja b.b.
  88000 Mostar

Kontakt brojevi Doma zdravlja

E-mail info@dzmostar.com
Dom zdravlja Mostar je najveća javnozdravstvena ustanova koja pruža usluge primarne i specijalističko konzultativne zdravstvene zaštite u Hercegovačko neretvanskoj županiji, ali i u široj regiji Hercegovine.

Dom zdravlja Mostar je najveća javnozdravstvena ustanova koja pruža usluge primarne i specijalističko konzultativne zdravstvene zaštite u Hercegovačko neretvanskoj županiji, ali i u široj regiji Hercegovine.

Dom zdravlja Mostar osigurava zdravstvenu zaštitu za oko 80 000 građana grada Mostara, sukladno važećim zakonskim propisima koji reguliraju ovu oblast ( Zakon o zdravstvenoj zaštiti F BiH, Zakon o zdravstvenom osiguranju F BiH, Standardima i normativima zdravstvene zaštite kao i mnogim drugim zakonskim aktima , pravilnicima i propisima ).

Pogledajte sve Odjele

SAVJETI

OVDJE MOŽETE NAĆI KORISNE SAVJETE VEZANE ZA VAŠE ZDRAVLJE

SLUŽBA SPECIJALISTIČKO-KONZULTATIVNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE, LABORATORIJSKE I RADIOLOŠKE DIJAGNOSTIKE

Česta pitanja

Izaberite svog liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti prema Vašem povjerenju. Izbor liječnika obiteljske medicine vrši se popunjavanjem izjave o izboru/promjeni izbranog liječnika u ambulanti liječnika kod kojeg se osiguranik želi liječiti.

Kako se pripremiti za:

Dan prije pregleda ništa ne jesti. Uzimati samo dosta tekućine (nemasne juhe bez tjestenine, čajevi). Poslije podne se može pojesti puru kuhanu u vodi (ne mlijeku), ili pire krumpir (bez dodatka mlijeka). Na dan pregleda doći natašte (ne jesti!). Za uzv pregled donjeg trbuha potrebno je imati ispunjen mokračni mjehur!! Tri (3) dana prije pregleda ne uzimati slijedeće namirnice: • Grah, kupus, pečeno i suho meso, mlijeko i mliječne proizvode, voće i povrće koje sadrži celulozu i koje nadima • Ne piti gazirana pica ( coca-cola, pepsi, diet, mineralna voda) Navedene namirnice napuhuju crijevo te otežavaju pretragu te ih se ne smije jesti. Piti čistu vodu ili čajeve. Ponijeti sa sobom ranije nalaze i slike, nalaze krvi, te nalaze o bolesti od koje se liječiti ili nalaze u vezi sa sadašnjim tegobama.