Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

Održan IV. ciklus edukativno-supervizijskih radionica iz koordinirane brige u Mostaru

Srijeda, 27 Rujan 2017 12:05

Od 12. do 15. 9. 2017. u Hotel Mostaru su održane dvije edukativno-supervizijske  radionice iz kordinirane brige. Edukatorice/supervizorice na radionici su bile Valerija Soldo (CMZ Mostar) i dr. Halima Hadžikapetanović (CMZ Zenica).

Cilj edukativno- supervizijskih radionica održanih u Mostaru jest da se razmjene iskustva u primjeni koordinirane brige te da se timovi dodatno jačaju kroz stjecanje novih znanja i tehnika. Radionice su obuhvatile nekoliko tema: evaluaciju primjene koordinirane brige u CMZ-ovima za 2016. godinu, predavanje o prevenciji profesionalnog sagorijevanja, kliničku superviziju za dva CMZ-a po radionici, predavanje o traumi i tugovanju te prikaze slučajeva iz prakse. Radionice su ostavile dosta prostora za interaktivno sudjelovanje profesionalaca čime se dodatno obogatila provedena edukacija. Na radionici su sudjelovali slijedeći CMZ-ovi:

  1. grupa: Mostar, Žepče, Goražde, Ključ, Sanski Most, Tešanj, Travnik i Zenica
  2. grupa: Zenica, Bugojno, Cazin, Kakanj, Ilidža, Orašje, Srebrenik

U sklopu edukacije centri za mentalno zdravlje su posjetili prostorije CMZ-a Mostar gdje su se upoznali s radom i aktivnostima ovog odjela u Domu zdravlja Mostar.

Radionica iz Koordinirane brige u mentalnom zdravlju organizirana je od strane Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, koji podržava Vlada Švicarske, a implementira Asocijacija XY u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Last modified on Petak, 06 Listopad 2017 12:23