Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

DEMANT NETOČNIH NAVODA U PISMU PACIJENTICE DOMA ZDRAVLJA MOSTAR

Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:17

Nastavno na zaprimljenu žalbu nezadovoljne pacijentice koja je tu istu proslijedila i medijima, objavljujemo službeni demant netočnih navoda.

Po primtku žalbe, pokrenuli smo istražni postupak i ispitali sve djelatnike s kojima je pacijentica ostvarila kontakt u protekla dva dana.

Pacijentica je  došla jučer, u utorak (12.06.2018.) u Dom zdravlja Mostar, na Odjel za zdravstvenu zaštitu žena (koji utorkom i četvrtkom uzimaju uzorke krvi i urina za trudnice), te su joj tom prilikom izvadili krv a urin je zaboravila ponijeti. Sestra joj je rekla da urin može donijeti sutra ujutro (13.06.2018), što je i  učinila. S obzirom da je srijeda, sestra ju je zamolila da taj urin ostavi u laboratoriju Doma zdravlja, koji se nalazi dva kata ispod Odjela za zdravstvenu zaštitu žena. Pacijentica je , pogrešno razumjevši sestru, urin odnijela u SKB Mostar te su je oni vratili natrag u Dom zdravlja što je i logično, jer je imala uputnicu Doma zdravlja za nalaze urina.

Dom zdravlja Mostar je ustanova koja ulaže mnogo truda i napora u održavanje i unaprjeđenje kvalitete svojih usluga. Jedan od primjera ovog navoda jest to da su u našoj Ustanovi trudnice privilegirane na svakoj razini pružanja usluga. U svim prostrojima Doma zdravlja su istaknuti plakati (koji se nalaze i u svim ambulantama obiteljske medicine) na kojima je jasno istaknuto kako trudnice imaju prednost na sve usluge. Također, Dom zdravlja Mostar pruža usluge uzimanja uzoraka za analizu u svim obiteljskim ambulantama, pa tako i trudnice mogu  nalaze uraditi  kod svog obiteljskog liječnika. Jedna od dodatnih pogodnosti je i to što se ti nalazi mogu uraditi i na Odjelu za zdravstvenu zaštitu žena utorkom i četvrtkom, gdje djelatnici navedenog odjela uzorke osobno odnesu u laboratorij Doma zdravlja (ne SKB Mostar kako je pacijentica razumjela).

Uz sve navedene primjere dobre prakse , naša Ustanova komunicira putem raznih kanala (e-mail, telefon, facebook stranica) vrlo uspješno, nastojeći pomoći i pravovremeno informirati sve pacijente, odgovorivši na svaki upit.

Stoga molimo sve pacijente da nam se slobodno obrate, bilo da se radi o običnom upitu, informaciji, pohvali ili žalbi. Sve ćemo rado zaprimiti te obraditi. Nema nikakvih potreba da se obraća putem medija posebice s netočnim navodima, do kojih je doveo, očito najobičniji nesporazum.

Također, smatramo kako je portal Bljesak.info ishitreno, nepromišljeno i na koncu vrlo neprofesionalno objavio ove navode bez prethodne konzultacije s nama.

Last modified on Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:21