Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

Certifikati i akreditacije za šest timova obiteljske medicine Doma zdravlja Mostar

Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 18:56

Ravnatelj Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc. dr. Ahmed Novo uručio je u certifikacije i akreditacije za šest timova obiteljske medicine Doma zdravlja Mostar koji su uspješno prošli kroz ovaj proces u okviru projekta Poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured SZO u BiH, a financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

“Čestitam našim timovima na trudu i dodatnom radu koji su uložili tijekom ovog zahtjevnog ali korisnog procesa, vjerujem da nećemo stati na ovome već da ćemo ići u pravcu uvođenja sustava sigurnosti i kvalitete u cijeloj ustanovi”, kazao je prilikom dodjele ravnatelj DZ Mostar mr. sc. Mario Kordić dr. med. kojem je ravnatelj AKAZ-a doc.dr. Ahmed Novo uručio naljepnice koje će označavati da se pacijenti nalaze u ambulantama koje su certificirane i akreditirane.

“Znamo koliko je ovo zahtjevan proces, i hvala vam što ste se odlučili u taj proces ući i od srca vam čestitam na uspješnom ispunjenju standarda. Raduju me riječi vašeg ravnatelja o opredijeljenosti za nastavak ovog procesa u kojem je kontinuitet veoma važan”, kazao je doc. dr. Novo.

“Nadamo se da će ovi timovi svojim radom biti ogledni primjeri ispunjavanja najviših standarda sigurnosti i kvalitete i za ostale od naših 36 timova koji će u budućnosti nadamo se krenuti u pravcu certificiranja. Pacijentima koji su u fokusu našeg djelovanja ovo svakako znači još bolju i kvalitetniju uslugu, a djelatnicima je osim što im olakšava rad ujedno i nagrada i priznanje za uloženi trud”, kaže šefica obiteljske medicine u Domu Zdravlja Mostar doc.dr.sc. Edita Černy Obrdalj.

(akaz.ba)

 

Last modified on Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 19:02