Otvorenje zgrade “Logopedija”

Svečano otvorena novoizgrađena zgrada „Logopedije“ i puštanje u rad Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar – „ Kuvajt“ Centar za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima.

Kontinuiranim radom i naporima kojima su Uprave Doma zdravlja Mostar nastojale osigurati sredstva za izgradnju novog objekta kroz proteklih deset godina, kako bi svojim djelatnicima ali i svim korisnicima usluga ove Službe osigurale primjerene uvjete za rad, urodili su plodom i došli u fazu realazacije u protekle dvije godine.

Dana 20. listopada 2017 su u Sarajevu ambasador Države Kuvajt u BiH, NJ.E. Dr. Nasser Riden Thamer Almotairi, i dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar potpisali Ugovor o donaciji Države Kuvajt u iznosu od 760.000 KM. Donacija je namijenjena završetku izgradnje Centra za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar. Ravnatelj Doma zdravlja Mostar, dr. Mario Kordić, se tom prilikom u ime građana Mostara i korisnika usluga Centra zahvalio ambasadoru Almotairi i Državi Kuvajt na pomoći u završetku izgradnje ovog centra, te naglasio kako bi Centar trebao početi sa radom u punom kapacitetu tijekom slijedeće godine.

Svečana ceremonija otvorenja upriličena je dana 04. listopada 2018 godine.

Centar je opremljen svom mogućom, najmodernijom didaktičkom opremom. Opremljen je modernom video tehnologijom gdje je jako važno pratiti razvoj, odnosno napredak djece, zatim slušnim pomagalima i svom mogućom opremom kroz koju možemo pratiti djecu s umjetnom pužnicom Dodaje kako se godišnje obavi oko 14.000 pregleda u jednom ovakvom centru, a trenutno je 500 aktivnih kartona, odnosno djece koja tu svakodnevno dolaze.
Ukupna cijena izgradnje ovog objekta bila je 1.300.000 maraka.