Race for life

U okviru 2. poziva Interreg IPA CBC prekogranične suradnje (Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crne Gora), Dom zdravlja Mostar kao lead partner je aplicirao na ovaj poziv zajedno sa partnerima iz Hrvatske i Crne Gore te smo nakon dugih godinu čekanja saznali da nam je projekt ODOBREN.

Na ovoj, izazovnoj, projektnoj aplikaciji se radilo potpuno predano dugi niz mjeseci što se u konačnici isplatilo, jer od 161 aplikacije, ukupno je odobreno njih 30, među kojima je i naš RACE.

RACE FOR LIFE je puno ime projekta, a akronim RACE je satkan od svih ključnih komponenti koje projekt predstavlja:

Rescue

Alert

Collaboration

Emergency

Ukratko, projektom je obuhvaćena prekogranična suradnja u području djelovanja Službi hitne medicinske pomoći, iz oblasti masovnih nesreća, razmjena znanja i iskustava te masovne edukacije građana iz oblasti pružanja prve pomoći.

Naši partneri su Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore kojima ovim putem čestitamo i radujemo se budućoj suradnji.

Ovaj projekt je od krucijalnog značaja za ove prekrogranične zemlje, ali i za Grad Mostar kojemu će donijeti značajan doprinos u ostvarenju kvalitete života i pružanju prve pomoći, kako profesionalno, tako i na građanskoj razini.