SVEČANI PRIJEM DVA VOZILA HITNE MEDICINSKE POMOĆI ZA DOM ZDRAVLJA MOSTAR U OKVIRU IPA CBC PREKOGRANIČNE SURADNJE

U četvrtak, 17.9.2020. u 12 sati je održan svečani prijem potpuno opremljenih vozila hitne medicinske pomoći koja su uručena Domu zdravlja Mostar u okviru projekta RACE, IPA CBC prekogranične suradnje. Svečani prijem je održan na parteru Gradske vijećnice, a istom su nazočili gradonačelnik Ljubo Bešlić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić te ostali sudionici projekta, kao i djelatnici Doma zdravlja Mostar.

RACE projekt traje u razdoblju od 15.2.2020-14.2.2022, odnosno 24 mjeseca. Nositelj projekta je Dom zdravlja Mostar, dok su prekogranični projektni partneri Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta iznosi 940.443,29 EUR. Cilj projekta je uskladiti i poboljšati hitne medicinske usluge u prekograničnom području u svrhu postizanja veće efikasnosti i profesionalnosti u očuvanju ljudskih života.

U prvom dijelu projektnoga ciklusa Dom zdravlja Mostar je nabavio dva moderna i potpuno opremljena vozila za potrebe Službe za hitnu medicinsku pomoć čija vrijednost iznosi 163 300 EUR. Ova vozila će biti u službi svih građana grada Mostara i okolice te svih potencijalnih korisnika usluga hitne medicinske pomoći. Također, navedena vozila su, uz preostalu medicinsku opremu koja će se osigurati iz ovog projekta, sredstva s pomoću kojih ćemo dostići sve zacrtane projektne ciljeve, što znači bržu, učinkovitiju i efikasniju uslugu za sve naše korisnike.